Carel van den Driest stapt op als president-commissaris NS

UTRECHT – Carel van den Driest stelt zijn functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen bijNS de Nederlandse Spoorwegen beschikbaar. Dat schrijft hij in een brief aan minister Dijsselbloem van Financiën. Van den Driest voelt zich verantwoordelijk voor de communicatiefouten tussen NS en het ministerie en voor de juridische onduidelijkheid die is ontstaan rond het vertrek van topman Huges.

Opspraak
Huges kwam in opspraak toen bleek dat de NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg regels heeft overtreden. Hij stapte op, maar zijn ontslag is niet schriftelijk bevestigd, waardoor hij mogelijk aanspraak kan maken op een vertrekpremie.

Voorzittershamer
Carel was vanaf oktober 2012 lid van de Raad van Commissarissen. In maart 2013 nam hij de voorzittershamer over van Wim Meijer. Zijn termijn liep tot 2016. Van den Driest is ook president-commissaris van Van Oord, de Anthony Veder Groep en commissaris van tanksopslagbedrijf Vopak.

Besluit
De overige commissarissen en de raad van Bestuur respecteren het besluit van de voorzitter. Zijn taken worden waargenomen door vice-president Truze Lodder.

15.06.23-brief-carel-van-den-driest-vz-rvc-ns

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s