Jacoline rondt promotieonderzoek af

Jacoline van den Driest is arts in opleiding tot specialist en onderzoeker huisartsgeneeskunde (aiotho). De afgelopen jaren deed ze onderzoek naar de effectiviteit van duloxetine bij de behandeling van chronische pijn door heup- en knieartrose.

In ‘Augustijn’, het tijdschrift van de afdeling Huisartsgeneeskunde Erasmus MC, vertelt ze over haar onderzoek (zie pagina 13). Op 9 november hoopt Jacoline op haar onderzoek te promoveren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Jacoline hoopt op 9 november te promoveren op haar onderzoek.

Duloxetine is oorspronkelijk een antidepressivum dat ook wel voorgeschreven wordt voor neuropatische pijnklachten. Het zou ook helpen bij chronische pijn bij heup- en knieklachten. Jacoline heeft onderzoek gedaan of dit antidepressivum ook daadwerkelijk helpt bij chronische heup- en knieklachten.

De belangstelling voor de geneeskunde heeft ze van geen vreemde: haar moeder is voormalig Souburgs huisarts Ina van den Driest-Dijkgraaf en haar vader Maarten was Manager Zorg resp. hoofd Behandeling Ondersteuning en Advies bij de Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) in Middelburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s