Lisette en Marcel houden familie-eer hoog in Marathon Zeeland

Het weekend van 1, 2 en 3 oktober stond in het teken van de Marathon Zeeland. Dit jaar deed Marcel van den Driest (1978) uit Vlissingen voor de vijfde keer mee aan de Kustmarathon en Lisette van den Driest uit Breda was deelnemer aan de Wandelmarathon op zondag.

Marcels werkgever, energiebedrijf Ørsted, is één van de sponsoren van de Marathon Zeeland. Samen met een paar andere monteurs besloot Marcel weer mee te doen. Marcel: “Het was leuk, maar het weer zat niet mee, de wind, de regen. Vooral de regen kwam vroeger dan verwacht.” Marcel van den Driest legde de ruim 42 km af in een tijd van 4:52:55.

Marcel beschikt over een goede basisconditie. Eerder was hij deelnemer in 2007, 2008, 2011 en 2012. Toch heeft hij wel weer moeten trainen. “Vooral het begin van het trainen, daar heb je last van, maar als je eenmaal een marathon hebt gelopen, dan weet je wat je te wachten staat.” Langs de route kreeg hij steun van broer Ronald op de mountainbike, vriendin Marieke en dochters Saar en Linn. “Dat is altijd fijn om bekenden te zien onderweg.”

De Marathon Zeeland is sinds 2003 uitgegroeid tot een driedaags sportfestijn, met diverse onderdelen: naast de Marathon, de Wandelmarathon en de hardloopwedstrijd Ladiesrun en Light Kustrun op de vrijdagavond, is er een MTB toertocht van Zoutelande naar Burgh-Haamstede, en de Mini-Marathon voor deelnemers tussen de 7 en 15 jaar. Het parcours van Burgh-Haamstede langs de kust naar Zoutelande staat garant voor zware omstandigheden, maar ook voor mooie plaatjes. Een prachtig visitekaartje voor de provincie Zeeland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s