Achterneven gekozen in bondsraad KNKV

Twee leden van onze familie zijn gekozen in de bondsraad van het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond (KNKV). Het zijn de achterneven Maarten van den Driest, voor de regio Zeeland, en Jan van den Driest, voor de regio West-Brabant.

Het KNKV stapt per 1 juli over op een nieuwe bestuurlijke indeling. Onderdeel daarvan is een bondsraad bestaande uit vertegenwoordigers, één uit elk van de 24 regio’s.

Maarten van den Driest (1957) is al jaren actief voor vereniging Fortis Korfbal in Oost-Souburg, onder meer acht jaar als voorzitter. De vereniging ontstond op 12 juni 1998 toen de Souburgse clubs Animo en Zuidwesters fuseerden. Zijn huidige functie is Voorzitter Marketing Communicatie Team.

Zijn vader Lou van den Driest (1929-2004) was in 1951 mede-oprichter van de Souburgse Christelijke Sportvereniging SCS Zuidwesters. Lou is lang bestuurslid geweest van Zuidwesters. Maarten was de laatste voorzitter van Zuidwesters (10 jaar) en vervolgens de eerste voorzitter van Fortis (8 jaar).

Gezelschap

Jan van den Driest (1956) had na zijn actieve korfbalcarrière diverse functies binnen de Almkerkse Christelijke Korfbalvereniging (ACKC), waaronder voorzitter van de Technische Commissie, lid van het bestuur en tot 2020 voorzitter van de vereniging. Als zittend lid van de bondsraad krijgt hij nu dus binnenkort gezelschap van Maarten als vertegenwoordiger van de aangrenzende regio Zeeland.

Nauw verbonden

De familie Van den Driest en ACKC zijn ook nauw met elkaar verbonden. Jan van den Driest sr. (1929-2005), vader van het huidige bondsraadslid, was in 1955 één van de oprichters, lid van het eerste bestuur en werd later benoemd tot erevoorzitter van de vereniging.

Hetzelfde niveau

Al eerder troffen de beide takken van de familie elkaar op het sportveld. Maarten heeft daar nog herinneringen aan: “Zuidwesters speelde op hetzelfde niveau (3e klas) als ACKC. In het verleden heb ik met Zuidwesters 1 gespeeld tegen ACKC 1. Ik weet nog dat vader Lou wel meeging naar Almkerk en daar zijn neef Jan ontmoette. Andersom gebeurde dat ook als ACKC op Souburg speelde.”

(zie ook: ‘Jan van den Driest en de korfbalsport’, in: Jaarbericht nr. 2 (2000) 22-23).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s